Barnedåb

Ønsker i at lade jeres barn døbe i folkekirken, skal i kontakte præsten i det sogn, hvor i ønsker at dåben skal finde sted. I aftaler med præsten hvor og hvornår det vil passe både kirken og jer. Dåb kan finde sted som en del af den almindelige søndagshøjmesse eller den kan foregå ved en særlig dåbsgudstjeneste.

I Keldby og Elmelunde holder vi dåbsgudstjeneste en gang om måneden på skift i de to kirker. Datoerne varierer, men det er altid en lørdag kl. 11. I kan se kommende datoer i kirkebladet, men i er også altid velkomne til at forhøre jer hos præsten.

Inden dåben har man en samtale med den præst, som skal døbe barnet. Præsten gennemgår her dåbsritualet sammen med forældrene og kan besvare de spørgsmål der evt. måtte være i forbindelse med gudstjenesten, dåbsritualet og dåbens betydning.

Præsten skal have oplyst barnets fulde navn + cpr. nummer samt navne og adresser på mindst tre og højst fem faddere (inkl. evt. gudmor og gudfar). Fadderne skal selv være døbt og påtager sig ved barnets dåb en forpligtelse til at lære barnet om Kristendommen i det tilfælde, at der sker barnets forældre noget, før barnet bliver voksent. Den som bærer barnet ved dåben kaldes gudmor eller gudfar (det kan også være en af forældrene). Faddere/gudforældre har ingen juridiske rettigheder eller pligter i forhold til barnet.

Dåb er en forudsætning for at være medlem af folkekirken.